Rentefrie lån, findes de virkelig?

Rentefrie lån, findes de virkelig?

Det er altid en god strategi at være mistroisk når noget lyder for godt til at være sandt. Især når penge er involveret. Internettet er en fantastisk kilde for information om alt mellem himmel og jord. Men der findes ingen garantier for at den information du finder på nettet også er sand.

Alle kan jo lave en hjemmeside i dag. Det tager ingen tid og ikke mange talenter. Der findes gratis skabeloner, så man kun skal tilføje indhold. Og der er ingen fakta-tjek eller sandhedskommission.

Lån der er helt gratis, uden gebyrer og renter, det lyder også for godt til at være sandt.

Findes de virkelig eller er det bare marketings tricks?

Rentefrie lån findes, men…

Du kan rigtignok få et rentefrit lån. ER det så ikke for godt til at være sandt?

Jo, det er det også. At udbyde lån er jo en forretning. Og det kan naturligvis ikke være gratis. Hvordan kan det så være at rentefrie lån alligevel findes?

Sandheden ligger i detaljerne. Du kan godt nok få et rentefrit lån som er helt uden omkostninger. Men der findes flere modeller og betingelser. Hvis du kan overholde betingelserne, kan du virkelig låne et vist pengebeløb helt gratis.

Betingelserne for et rentefrit lån varierer lidt i detaljerne fra lånyder til lånyder. Men den røde tråd er tidsbegrænsning. Rentefriheden gælder kun for en kortere periode og ved mindre lånebeløb.

Fx når du låner op til 10.000,- kroner med en løbetid på 3 måneder, så kan du få lånet helt gratis. Men kun hvis du afbetaler det indenfor den første måned.

Forbrugslån er voldsomt populære

Der findes tilbud på forbrugslån som aldrig før. Forbrugslån må åbenbart være en god forretning, fordi der kommer hele tiden flere lånydere på markedet. Og det skaber konkurrence.

Den primære markedslov handler om udbud og efterspørgsel. Jo større efterspørgslen efter en vare eller ydelse er, jo hurtigere vil prisen stige. De gode forretningsmuligheder tiltrækker flere udbydere. Dette får udbuddet til at vokse i forhold til efterspørgslen. Når udbuddet så nærmer sig efterspørgslen eller endda bliver større, presser det priserne.

Dette er åbenbart ved at ske på lånemarkedet. Der er kommet så mange udbydere, at det skaber konkurrence og pres på priserne.

Lån er ikke rentefrie af venlighed

Når lånydere tilbyder penge gratis, så sker det ikke fordi de er dine bedste venner. Det er en marketingsstrategi for at tiltrække opmærksomhed. Betingelserne for rentefrihed er som regel ret skrappe. Og hvis ikke du kan overholde betingelserne, så er lånet ikke længere gratis.

Så ja, det kan lade sig gøre. Du kan låne penge rentefrit og helt gratis. Men hvis du vil udnytte fordelene, skal du være helt sikker på alle detaljerne.

Læst alt igennem, også, og især det der er skrevet med små bogstaver.

Fx skal du tjekke om der er strafferenter, og hvad der udløser dem. Hvis du vil nyde rentefriheden, skal du være meget selvdisciplineret. Lav et budget og regn det nøje igennem om du rent faktisk kan klare tilbagebetalingen indenfor den rentefrie tidsramme.

Nogle gange er de rentefrie lån nemlig dyrere end tilsvarende andre, når ikke du klarer at betale tilbage indenfor fristen for rentefriheden.

admin

Related Posts

Livet før en kogende vandhane

Livet før en kogende vandhane

Tjen penge online – sådan gør du

Tjen penge online – sådan gør du

Min vejledning til hvordan du/i vælger den bedste industristøvsuger til virksomheden

Min vejledning til hvordan du/i vælger den bedste industristøvsuger til virksomheden

Professionelt GPS tracking system – en nem overvågning

Professionelt GPS tracking system – en nem overvågning